Снимка: БГНЕС

Васил Терзиев е изненада за над 95% от избирателите на ПП-ДБ и е провокация към тях предвид миналото му, както и на неговото семейство.

Още по темата
Явно е необходимо повече време да навлезе в кампанията, говори неуверено и с непознаване на проблемите на София. Това заяви за Нова Нюз бившият общински съветник и депутат проф. Вили Лилков.

Той коментира и слуховете, че ще се кандидатира за кмет на София. "Тактиките за местните избори са много различни. Приятно е да искат да съм кандидат за кмет, това значи, че позициите ми за София не са останали незабелязани. Никой не е говорил с мен за официална кандидатура, по-скоро наблюдавам случващото се", разкри професорът.

По думите му София не разполага с нужния ресурс да реши дългосрочните проблеми на града. "През 2025 г. изтича срокът на Общия устройствен план на столицата. София се намира в песимистичен вариант на изпълнението му. Има няколко големи проблема -  имаме дебалансирано развитие на северната и южната част на града, мащабно саниране нее  започнало. Жилищният фонд в голямата си част деградира, над 20% от жилищата са необитаеми, проблемите с паркирането не са решени. Много малка част от промишлените зони са преструктурирани, зелените площи и презастрояването също са неразрешени проблеми. Столична община няма жилищна политика. Над 181 000 имоти трябва да се отчуждят, за да се реализират големи инфраструктурни проекти", коментира проф. Лилков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase