Снимка: БГНЕС

Над 100 литра на квадратен метър дъжд са паднали в Антоновско тази нощ, съобщи за БТА ръководителят на Метеорологичната обсерватория в Търговище Красимира Стойчева.

Пороят временно е затворил общински пътища между няколко населени места. Бедстващи хора няма.

Обилният валеж  е започнал около 3:00 часа, каза пред репортер на БТА кметският на наместник на селата Стара речка, Богомолско и Мечово - Мехмед Исмаилов. Заради наноси пътят между тях е блокиран.

Причината са задръстени водостоци и прелялото в съседство дере. По проблемите, причинени от водната стихия, се работи, увери кметът на Антоново Хайредин Мехмедов.

Тежка техника е изпратена и е на терен край село Черна вода. В утрешния ден ще започне разчистването по пътя за село Богомолско.

Пътят се преминава единствено от високопроходими автомобили. Днес по обяд храна на жителите на Богомолско е доставена, каза кметският наместник Исмаилов. По думите му в района се повтаря ситуацията отпреди четири години, когато отново свлечени скална маса и клони от Балкана блокираха пътя в ниското.

Днес засегнатите от обилния валеж населени места в Антоновско бяха посетени от областния управител на Търговище Станимир Парашкевов. (БТА, Боряна Димитрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase