Снимка БГНЕС

14-годишно момиче от Кубрат загина в тежка катастрофа на пътя Кубрат – Русе тази нощ, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева за БТА. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 22:35 часа на 19 май.

Установено е, че в посока Русе – Кубрат се е движел лек автомобил БМВ, управляван от 34-годишен мъж от Русе. В колата са били 35-годишната му съпруга и двете им деца на 8 и на 4 години. Зад него е пътувало „Ауди А4“, управляван от 20-годишен водач от село Точилари. В колата на предната седалка е бил 23-годишен младеж от Кубрат, на задната седалка – 14-годишното момиче от Кубрат, 16-годишно момче от Точилари и 15-годишно момиче от Кубрат.

Водачът на „Ауди“-то решава да изпревари, но в същия момент насрещно в посока Кубрат – Русе идвала „Мазда“, управлявана от турски гражданин и с трима пътници. „Ауди“-то първоначално се удря в предната лява част на автомобила „Мазда“, след което в задната лява част на БМВ-то, продължава движението си, излиза от пътя и се преобръща по таван.  На място е загинало 14-годишното момиче, останалите от колата са настанени в болници в Разград и Русе с временна опасност за живота.

Пробите и на тримата водачи за употреба на алкохол за отрицателни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase