Снимка: БГНЕС

Командироване на над 350 служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) от вътрешността на страната в черноморските курорти, отваряне на трафика от юг към Бургас, както и осигуряване на преводачи за някои от черноморските общини. Това са част от действията, които местните органи на реда предприемат с оглед осигуряването на сигурността и спокойствието на гражданите и гостите през сезона. Те бяха представени от Калоян Калоянов, директор на Областна дирекция на МВР Бургас на Форума "БГ Туризъм - Лято 2023".

Калоянов обяви, че от днес двете платна на контролно-пропускателния пункт при областта Пода ще бъдат освободени, като скоростта ще бъде ограничена. Така служителите на МВР, които ще продължат да присъстват там, ще осъществяват контрол кой и с каква цел преминава.

За поредна година ще бъдат командировани служители на МВР от вътрешността на страната. "За целия сезон те ще са общо 355 човека, като стартираме от 19 юни с Община Несебър. Малко по-късно и в останалите общини също ще има командировани служители", заяви той, цитиран от БТА.

Командированите служители ще са по различни направления на дейност. Основно са униформени служители, които пристигат с техника.

За поредна година ще има и съвместни патрули с полицейски служители от Румъния на територията на Слънчев бряг и от Чехия - на територията на Приморско. Водят се преговори и за евентуални съвместни дейности през летния сезон със служители на полицията от Германия, както и от Великобритания.

Осигурени са и преводачи, като за Община Несебър те са пет на брой, а езиците, които владеят са английски, немски и руски. В останалите общините служителите на МВР водят разговори с представители на туроператорски фирми и различни сдружения, за да ползват техните услуги, когато се наложи, допълни Калоян Калоянов.

"Ще положим усилия за това да има един много спокоен туристически сезон, който по наши очаквания ще е по-активен от предходните няколко години", заяви директорът на Областната дирекция на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase