Снимка: БГНЕС

Община Стара Загора остава с едни от най-ниските данъци и такси за гражданите и бизнеса сред големите и дори по-малки общини в страната. Това подчерта кметът на Стара Загора Живко Тодоров в отговор на публикациии твърдения, че в Старозагорско са най-високите в страната данъци и такси, каквито се появяват от години, особено преди избори.

Градоначалникът лично е изготвил справка за размера на основните данъци и такси, които събират най-големите общини в България.



"Веднага прави впечатление, че данък сгради в Стара Загора е най-нисък. Най-ниски са и данъците върху наследството, върху даренията и възмездното придобиване на имущество в града ни. Такса смет за гражданите е сред най-ниските в страната, а за бизнеса е с най-нисък размер от големите общини", посочва Живко Тодоров. Най-нисък е и патентния данък за таксиметровите услуги. Фактите са такива, въпреки че данъчните оценки в повечето градове са по-високи от тези в община Стара Загора.

Още по темата
"При данък МПС има някои общини, които на по-ниските киловати са с по-малък размер, но това в повечето случаи това се компенсира при колите с по-голяма мощност и при екологичния компонент. Когато има факти, не може да има лъжи!", посочва Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase