Снимка: Bulgaria ON AIR

Пореден ден със заловени нелегални мигранти у нас. Този път полицията в страната е задържала две групи бежанци като броят им надхвърля 140. Те са били от афганистан.

Още по темата

 Първите са открити в ТИР с македонска регистрация рано сутринта в квартал "Меден рудник", предава Bulgaria ON AIR.

ТИР-ът е спрян от полицейски служители малко след 6:30 на булевард "Захари Стоянов" до "Меден Рудник". В товарния автомобил са открити 88 афганистанци, чийто водач е 60-годишен македонец. Установено е, че мигрантите да натоварени в района на средецко село.

"Натоварен е в Дебелт, там се получава сигнал, още 6 човека са вдигнати около Новоселци, вътре имаше около 100 човека", уточни свидетелят Георги Делчев.

Други 53-ма мигранти, отново от Афганистан, са задържани в района на Габър.

"От началото на годината имаме 90 досъдебни производства, може и да са станали вече повече, тъй като ние ежедневно задържаме по две групи. Участието на чужди граждани е доста голямо, което показва едно неглижиране на законите на Република България", заяви ръководителят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Сириецът, обвинен за смъртта на двамата полицаи в Бургас, се изправя днес пред Районния съд. Заедно с него, ще се гледат мерките и на другите двама сирийски граждани, обвинени в трафик на мигранти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase