Снимка: БГНЕС

Всички места в хотели и къщи за гости във Вършец са вече резервирани за коледните и новогодишните празници, съобщи кметът на курортния град Иван Лазаров за БТА.

В големите хотели, където освен храна и нощувки се предлагат и спа-процедури с топла минерална вода, пакетите са около 450 лева за Коледа и около 600 лева за Нова година. В къщите за гости цените са около 40-70 процента от тези, като там се предлагат празнични вечери, жива музика и излети сред природата.

От общината отчитат, че през последните години Вършец вече привлича туристи не само с чистия въздух и със своята минерална вода, но и с различни атракции. Във Вършец е изграден голям палеонтологичен парк с макети на животни, населявали района преди милиони години, въжен парк, пързалка за кънки, рампа за скейтборд, нова спортна зала с възможности за различни видове спорт, обновен е градският парк, който е вторият по големина в България след Борисовата градина в София, направени са нови спортни и детски площадки.

Въпреки пандемията и ограниченията, през тази година броят на туристите, посетили Вършец, е по-голям отколкото през 2020 и 2019 година, съобщи Лазаров.

Той коментира, че туризмът остава приоритет в развитието на Вършец и общината ще продължи да работи в тази посока съвместно с местния бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase