Снимка: Pixabey

Неработещ заради пандемията ресторант в павелбанското село Горно Сахране е бил окраден до голи стени. Апашите се възползвали от липсата на охранителна инсталация и задигнали всичко, което успели да вземат, разказаха пред "Монитор" местни жители.

Заведението "Орехите" било притежание на живееща в казанлъшкото село Овощник 54-годишна жена, която миналата година останала вдовица. Съпругът й починал, докато бил на работа в ресторанта, а след това тя решила да го обяви за продан, но така и не намерила купувач.

След въвеждането на извънредното положение жената ударила катинара, като преди това поставила яки решетки на прозорците, за да запази вещите си от крадци. Въпреки взетите мерки неизвестни разбили вратата и отмъкнали фризер, хладилник, трифазен агрегат, хидрофор за вода, маси и столове и дори цепениците за печката на дърва и въглища. Нанесените щети надхвърлят 10 000 лева.

По думите на кмета на Горно Сахране, където живеят над 1 500 души, Янко Янков, вече имало заподозрени за кражбата. Униформените вече разпитвали няколко непълнолетни жители на селото, които и друг път са тарашили домове без обитатели.

Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Обирът на ресторант "Орехите" е само една от жалбите на живеещи в региона през уикенда. Сходна е ситуацията и с фамилната къща на 71-годишен жител на Николаево, който я намерил почти празна след едномесечно отсъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase