Снимка: БНР

Близо 50 души се събраха пред входа на Водната палата в Пловдив, за да изразят недоволството си срещу биоцентралата край село Труд, която според тях системно обгазява селото с неприятни миризми и замърсява въздуха.

Посрещнати със затворени врати, без никой от институцията да слезе при тях, те облепиха сградата с плакати и лозунги.  

"Оставка"  и "Затвор" гласят надписите по тях, придружени със същите скандирания, съобщи БНР.

Причина за острата реакция на протестиращите е нежеланието, според тях, екоинспекцията да вникне реално в проблема и да признае, че Биоцентралата край селото системно отравя въздуха с неприятни миризми.

С оглед регулярните отговори от страна на РИОСВ на техните жалби, че по данни на замерващите апаратури няма никакви проблеми във въздуха, жителите на с. Труд са убедени, че ръководството на регионалната инспекция най-вероятно са в определени "зависимости" от предприятието.

Протестиращите  бяха категорични, че тяхната проява няма никакви политически окраски, а искането за оставки касаят конкретно ръководството на РИОСВ - Пловдив.

Митингът премина мирно, без блокади на движението. Протестиращите заявиха, че ще осигурят техен представител пред РИОСВ - Пловдив, докато инспекцията не признае проблема с обгазяването на с. Труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase