Баща на 3 три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия, се нуждае от помощ. На 17 септември повече от 200 заведения в Пловдив ще се включат в последната инициатива, наречена "Нощ на ангелите".
 
"Чакат се резултатите на Ангел след втория курс на химиотерапия, който той е провел", сподели съорганизаторът на "Нощ на ангелите" Евгени Ватов в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Той обясни, че Ангел трябва да замине за Германия, където ще му бъде направена операция за присаждане на стволови клетки. Необходимата сума е около 400 хил. евро.
 
"Има оферта от болница от Хайделберг и се очаква още една от болницата в Майнц. Състоянието му трябва да позволи на Ангел да пътува. Към момента са събрани 256 хил. евро за три седмици", обясни Ватов.
 
На 17 септември предстои "Нощ на ангелите". Това ще е най-мащабното събитие от цялата благотворителна кампания в помощ на Ангел.
 
"Идеята на събитието е да изкараме колкото се може повече хора от Пловдив да излязат и да отидат на заведение из града. Почти 200 заведения ще дарят процент от своя оборот за каузата", каза още Ватев.
 
Съорганизаторът на кампанията посочи, че много хора са откликнали изключително бързо в подкрепа на каузата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase