Снимка: БГНЕС

По-голямата част от хотелите в Слънчев бряг ще затворят до 10 септември заради недостига на туристи и спирането на чартърните полети. Това коментира Елена Иванова от Съюза на собствениците в курорта в ефира на БНР. Туристи споделят, че никога не са виждали комплекса толкова празен.

По думите й някои от хотелите са работили само по две седмици през това лято, след което са затворили. "Те не отвориха цялата си база, а само 50% от нея. Определено тази част, която са отворили към този момент, е добре запълнена - от порядъка на 70 процента", обясни тя.

Още по темата
Заради липсата на чартъри обаче в момента се разчита предимно на летовниците идващи с автомобили, каквито са българите и румънците. Чужденците от Германия, Полша и Украйна са значително по-малко. Според нея плажовете изглеждат сравнително запълнени, защото "има и собственици на апартаменти в западната зона, предимно българи, които са в имотите си."

"Влизането в ресторантите е задължително с маски. Предоставят се ръкавици на всеки, който влиза в ресторанта, за да се обслужва от бюфетите. Там, където това не се прави, са поставени прегради", обобщи тя.

Слънчев бряг не е единствената дестинация по родното Черноморие, в която местата за настаняване затварят, тъй като няма достатъчно посетители. През тази седмица курортът "Албена" също започна поетапното затваряне на хотели.

Макар епидемичната обстановка в страната да е спокойна, гостите значително са намалели. Докато през миналата седмица те са били 8000 души, през тази вече са около 6500.

От комплекса обаче успокоиха туристите, желаещи да плажуват там, като съобщиха, че ще продължат да приемат летовници до края на месец септември. Потребителите, направили своята резервация по-рано, могат да проверят дали хотелът, който са избрали, ще работи в имейла си за потвърждение. В него подробно е описано къде ще бъдат настанени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase