Снимка: БГНЕС

На фона на тежкия летен сезон на места по Северното Черноморие, няколко морски дестинации на юг са доста доволни от летния сезон до този момент.

"В Царево сезонът започна още през април, много хора дойдоха и не си тръгнаха", заяви в интервю за БНР кметът на Царево Георги Лапчев. Той дори посочи, че на моменти има притеснение дори, че в града има доста повече туристи от очакваното в началото на сезона.

Още по темата
"Недоволните са единствено тези, които получават отказ да се регистрират в хотел, защото няма празни места. Така ще е до средата на септември. Дано да няма проблем с тази ужасна болест", посочи Лапчев.

По думите му въпреки прогнозите, туризмът в същинското Южно Черноморие протича по много добър начин. "Ако продължава така, ще се допрем до стойностите от миналата година, което е прекрасно", отчете градоначалникът.

Той призна, че наистина тази година в града има по-малко чужденци, но все пак вече има туристи, главно от Чехия и Украйна.

От съседната община Приморско също определиха сезона като добър предвид пандемията.

Заложихме на рекламна стратегия за привличане на българските туристи, уточни кметът д-р Димитър Германов.

"Факт е, че българският турист за нас, е най-добрият турист. Най-коректен, човек, който почива по най-добрия начин. Сега това, което направихме като стратегически ход през реклами и всичко останало, показва ефект. Да, действително има туристи",отчете кметът.

Той призна, че няма как да са пълни хотелите на сто процента при положение, че 70% от туристите са били чуждестранни. "Имам предвид Чехия, Словакия и Полша, в Китен пък Украйна и Русия. Няма как да достигнем тази цифра, но ние трябва да сме доволни от това, което се случва. Искам да благодаря на всички български граждани, които са предпочели българското Черноморие и разбира се, Приморско и Китен", отчете Германов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase