Седем от новозаразените 9 медици у нас са от болницата в Сливен, която не приема пациенти с COVID-19. Отделението е затворено, търси се източникът на заразата.

Още по темата
Двама лекари, четири медицински сестри и двама санитари са общо осемте заразени с коронавирус медици в Сливен. Заразеното отделението е с 22-ма души медицински персонал.

"Изследвани са 12 човека, от които положителни са седем. Останалите колеги са с отрицателни проби и са вкъщи, под карантина ще бъдат две седмици. Това са пациенти, които идват от огнище, което е сформирано в кв."Надежда", коментира зам.-управителят на МБАЛ "Хаджи Димитър" д-р Христо Режев пред Bulgaria ON AIR.

Отделението по гастроентерология затваря за щателна дезинфекция. Лекар от филиала на Военна болница в Сливен е другият заразен по същата контактна линия.

Със съмнения за COVID-19 е и служител на детска градина.

"Взета е проба на тази служителка, тя все още не е излязла. Снощи предупредихме родителите днес да не водят децата. Ще бъде извършена дезинфекция на детската градина. Става дума за детска градина "Детство" в кв. "Младост", обясни кметът на Сливен Стефан Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase