Снимка: БГНЕС

Реколтата от череши в Кюстендилско ще бъде охранявана от полиция и жандармерия, съобщи на брифинг комисар Васил Паргов, началник на „Охранителна полиция” към Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

"Предприемаме действия по охрана на селскостопанската продукция. Разработена е и е създадена организация за провеждане на специализирана полицейска операция за охрана на черешовите масиви и за прибиране на реколтата от тях. Операцията ще започне от 1 юни”, каза комисар Паргов, цитиран от "Фокус".

Първоначално в охраната ще участват служители на Областна дирекция на МВР – Кюстендил и на „Гранична полиция”, а по-късно – в пика на кампанията, ще се включат и от Жандармерията.

Автопатрули ще извършват обиколка на всички черешови масиви. Те ще бъдат с плаващо работно време. Ще бъдат изградени и два контролно-пропускателни пункта, на които ще се проверяват моторни превозни средства във връзка с извозването на продукцията от черешовите масиви.

Ще се изискват документи за покупка или собственост на черешовите плодове. Специализираната полицейска операция ще се провежда предимно на територията на общините Кюстендил, Бобов дол, Трекляно и Невестино.

"Създали сме организация, имаме добро взаимодействие с Община Кюстендил и с останалите органи на местно самоуправление. Предстои Община Кюстендил да създаде организация относно разкриването на пунктове за изкупуване на череши”, каза комисар Васил Паргов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase