Снимка: БГНЕС

Трусът, усетен на територията на цялата страна, е с магнитуд 4,5 по Рихтер. Той е усетен минути след 14.00 часа. Епицентърът е бил на 18 км от Пловдив, посока град Раковски, съобщиха за БНР от Националния институт по геофизика.

Още по темата
Няма данни за разрушения и щети.

"Умерено силно е земетресението. Сериозен магнитуд. Между 20 км е дълбочината. Плитко е земетресението, което означава, че усещането е по-осезаемо... Може да очакваме още събития, които да се усетят от хората. Възможно е част от вторичните трусове да бъдат усетени... Районът е сеизмичен“, съобщи заместник-директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН доц. Петя Трифонова.

Минути след труса е имало страх сред хората и много са напуснали домовете си, но обстановката вече е спокойна.

"Имаме четири сигнала от Пловдив, единият е за паднали керемиди от покрив на изоставена къща. Няма информация за загинали или пострадали хора, както и за паднали постройки... Паниката е най-лошият съветник в такива ситуации. Няма място за притеснение. Обикновено вторичните трусове са по-слаби. Около 1500 човека са на разположение и готови да се отзоват на повиквания", съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase