Снимка: Facebook

Бургас изпитва остър дефицит от антигенни и антителни бързи тестове, както и на генетични PCR тестове. Наличните количества са на изчерпване и ще са достатъчни едва за 2 дни, алармира кметът на Бургас Димитър Николов.

24 са регистрираните случаи на заразени с COVID-19 на територията на Бургас и областта. 6 пациенти са настанени в болница – 4-ма в инфекциозно отделение на УМБАЛ и 2-ма в Айтос.

Двама от настанените в бургаската болница са в много добро състояние. Ще им бъдат взети проби и ако са отрицателни, ще бъдат изписани. Третият пациент е в стабилно състояние. Четвъртият пациент по-бавно се повлиява от лечението, но е в добро състояние.

Снощи в Инфекциозно отделение е бил приет мъж на 40 години от Сарафово, който е бил в задължителна карантина вкъщи след завръщането си от Германия. Проявил е симптоматика, взет му е PCR тест, резултатите се очакват.

От днес започва вземането на проби на медиците, които работят в Бърза помощ в Бургас. 100-те теста, които ще им бъдат направени, ще се поемат от общинския бюджет. До три дни те ще бъдат изследвани. Днес общинският кризисен щаб достави първото количество калцуни на Спешен център - Бургас, поръчани са и още количества.

Резултатите от бързите тестове на полицаите от ОД на МВР Бургас, заплатени от общинския бюджет по решение на щаба, са отрицателни.

Поръчахме нови бройки защитни средства – гащеризони, хирургични престилки, шлемове, калцуни и ръкавици за нуждите на здравните заведения, информира Николов в профила си във Facebook.

От утре започва раздаването на пенсиите в пощенските клонове, осигурена е дезинфекция ище има  пропускателен режим. Организирано е носенето на пенсиите на трудноподвижни хора до дома им, съвместно с пощенски служител.

Общинският кризисен щабе е взел решение да се отвори извънредно пенсионерския клуб „Ленко“ в „Меден рудник“, за да получат пенсиите си хората от този район. Ще се спазват стриктни мерки за хигиена и пропускане.

11 акта за нарушаване на заповедта на министъра на здравеопазването са съставени от полицията за последните 24 часа в областта. Двама нарушители на задължителната карантина са докладвани на прокуратурата.

От днес на входовете на църквите се монтират диспенсъри с дезинфектант, ще се поставят и платчета, напоени с дезинфекционна течност, продължават и дейностите по дезинфекция в и около храмовете.

Мрежата за дезинфекция и поставяне на диспенсъри ще се разшири и извън хранителните магазини и ще бъдат обхванати и хипермаркетите за нехранителни стоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase