Снимка: БГНЕС

Средно по 10 000 превозни средства за денонощие проверяват дежурните полицаи на шестте контролно-пропускателни пункта (КПП) на входовете и изходите на Русе.

От тях униформените връщат обратно между 60 и 100 автомобила, съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

От там информират, че през почивните дни ще има още по-засилен контрол в областта за спазване на въведените от властите противоепидемични мерки.

Пешеходни патрули, екипи на група "Охрана на обществения ред", служители на териториална, охранителна, криминална и пътна полиция ще се включват в проверките. Предприетите действия и пълното мобилизиране на състава е разпоредено от директора на русенската полиция старши комисар Теодор Атанасов.

По повод на проверките за спазването на 14-дневната домашна карантина, през тази седмица са образувани две досъдебни производства за нарушение. Последният случай е от вчера по обяд. Тогава 29-годишна русенка, поставена под домашна карантина от 22 март, е засечена от полицаите на кръстовище в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase