Снимка: БГНЕС

Километричните опашки от хора, които чакат да регистрират газови уредби в страната започнаха, след като от пътна полиция обявиха старта на акция, в която проверяват дали шофьорите са регистрирали допълнително монтираните уреди. Водачите на такива превозни средства се оказаха в капан - регистрацията отнема часове и стотици левове, съобщи Нова ТВ.

"Законът за смяна на талоните е от 2014 г. Хората се тълпят на опашки за подмяна на талоните заради медийния шум и незнанието им. Когато се минават техническите прегледи, на водачите трябва да бъде обяснено как се процедира при наличие на газова система в колата. След извършването на първоначалната проверка на газовата уредба смяната на талона е задължителна, но в срок от 3 години. Нарушението е такъв случай е административно. Има и случаи, в които служителите на КАТ не знаят, какво трябва да изискат от водачите", коментира инж. Тодор Христев, член на Асоциацията на българските автогаз сервизи.

Още по темата

"Категорични сме, че контрол трябва да има. Държим да подчертаем, че този преход трябваше да се случи плавно. КАТ трябваше да направят официално обявление и в рамките на три месеца всички тези опашки нямаше да са факт. При проверки на пътя се създават предпоставки за корупция. Ние предлагаме да се въведе един гратисен период и всичките тези проблеми на собствениците на автомобили с газови системи да изчезнат плавно", коментира Румен Дунев, който е собственик на автосервиз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase