Архив: БГНЕС

Общ преглед
В платформата на Helpbook.info постъпи любопитен въпрос, отправен към Министерството на околната среда и водите.

Ето какво пише в него: "Имам фирма и поради естеството на работа се е натрупало огромно голичество стари гуми. При проверка на доста сайтове в интернет пространството установих, че никоя фирма не извозва такива отпадъци, уж временно. Въпросът ми към вас е какво да предприема, така че да се оттърва от отпадъка и същевременно да спазя законовите и екологични разпоредби?“

Въпреки затоплянето на времето през последните дни постъпи и сигнал за замърсяване на въздуха в столичен квартал.

Оплакването е заради недобросъвестен съсед, който се отоплява на твърдо гориво и гори отпадъци, като бълва задушлив дим: "Намирам се на улица Яна Язова 14. Някой живущ в отсрещния блок се отоплява на гориво или нещо подобно, бълва ужасен дим непрекъснато и е невъзможно да проветрявам спалнята, в която спи и 5 месечното ми бебе. Това продължава вече доста време - първоначално мислехме, че миризмата се носи от машините на строежа наблизо, но строежът приключи, миризмата остана, димът е видим от прозореца на спалнята ни. Миризмата е сякаш на изгоряло машинно масло или дизел; когато се върви по улицата, не се усеща, но в нашия апартамент - непрекъснато. Приложената снимка е правена на 2 март на обяд", пише в сигнала.

В друг сигнал е изпратена снимка на последствията от неправилно паркиране в квартал "Манастирски ливади“. Кола е ударена от камион на сметосъбираща фирма заради друг неправилно паркирал автомобил. Неправилното паркиране на това място - ул. "Шарл Шампо" , пред бл.111, е системно и ежедневно, според свидетели, а сметосъбиращите машини имат проблеми при преминаването, а в този случай е на лице ПТП. Извършителят се е оттеглил от мястото на събитието, както и собственикът на неправилно паркиралия автомобил, пише в сигнала.

Получихме и сигнал за капак на шахта, която се намира в непосредствена близост до главния вход на Централни софийски гробища. Местонахождението й е пред цветарски магазин, а на изпратената снимка се вижда, че липсват части от плочките и по този начин се е образувала дълбока дупка, в която без проблем би попаднал нечий крак като това за малко не се е случило с нашия потребител.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар