Снимка: БГНЕС

На пристанище "Варна-Запад“ в 18.00 часа тази вечер започна товаренето на контейнерите с отпадъци от Италия, които ще бъдат върнати обратно на фирмата собственик.

28 от общо 127 контейнера бяха натоварени на кораб и ще бъдат върнати обратно на изпращача – "Дентиче пантелоне“ от град Салерно, след като Районната прокуратура във Варна даде разрешение за реекспорта им.

Транспортирането ще бъде за сметка на италианското дружество.

Още по темата

Първите контейнери от Италия пристигнаха на 9 октомври 2019 г. До 25 ноември миналата година на пристанище "Варна-Запад“ са били разтоварени общо 127 контейнера с временен режим на съхранение до 90 дни. Товарът им бил представен като пластмасови и каучукови отпадъци.

Отпадъците са текстилни, стъклени и дървени и са били предназначени за получателя – "Блацион“ ООД в София, в която участие има македонският гражданин Горан Ангелов, доскорошен директор на депото в Скопие.

Отпадъците трябвало да бъдат доставени на площадката на „Траш юнивърс“ ЕООД в град Гълъбово и изгорени в пещите на ТЕЦ-а на "Брикел“ ЕАД.

Тази сутрин Районната прокуратура във Варна влезе в офисите на „Брикел“ и „Траш юнивърс“ в град Гълъбово. Властите търсеха документи свързани с пристигналите 127 контейнера с отпадъци от Италия, съобщи БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase