Архив: Булфото

Регионалната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните в Пловдив започва проверка на пазари за продажба на умряла риба от река Марица, каза директорът й д-р Камен Янков.

Акцентът ще бъдат тържищата около населените места в района на град Стамболийски. Според природозащитници хора от малцинствата са събирали в чували изхвърлената по брега риба.

Още по темата

Д-р Янков заяви, че по-голямата част от пазарите за риба извън законните търговски обекти са нерегламентирани и те ще бъдат задължително проверени. Резултатите от проверката се очакват в следващите дни.

Сигналът за умряла риба край Стамболийски бе подаден на тел. 112 в събота.

По-рано от община Пловдив успокоиха, че въпреки замърсяването водата в града е годна за пиене.

Взети са всички необходими мерки, ограничено е водовземането от двете помпени станции - "Юг" и "Север" и непрекъснато се вземат проби, заявява областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Остава в сила призивът към хората да преустановят улова на риба по поречието на Марица и да бъде ограничен достъпът до водата на домашни животни, докато се изясни естеството на замърсяването на реката и всички проби влязат в норма.


 

заявява областният управител на Пловдив Дани Каназирева

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/01/27/vypreki-zamyrsiavaneto-niama-risk-za-vodata-na-plovdivchani.437163

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase