Снимка: Булфото, архив

13-годишно момиче от великотърновското училище "Патриарх Евтимий" е било бито пред очите на бременната си майка в средата на миналата седмица, а случаят предизвика полемика в града.

Тийнейджърката била нападната от група свои връстници след училище.

"Събориха ме на земята и започнаха да ме удрят и да ме ритат навсякъде, където им падне. Направиха ми много синини", разказва девойката, цитирана от "Монитор".

Наоколо имало по-големи ученици, възрастни, но никой не се намесил.

"Нищо не можах да направя, само гледах как я бият. Наоколо имаше други родители, учители, но никой не се намеси. Всички гледаха само сеир отстрани. Обърнахме се към директоката, тя също не пожела да ни помогне и да застане на наша страна", твърди майката Галя Николова.

След случката родителите на битото момиче са подали жалба и са категорични, че ще водят съдебно дело срещу училището. Те твърдят, че срещу дъщеря им има системен тормоз от други ученици, а ръководството на школото не предприема никакви мерки за да я защити.

Родителите искат да преместят дъщеря си в други училище, но от училищното ръководство не разрешават. Според директорката на учебното заведение, Иваничка Петкова, инцидентът с ученичката бил преувеличен и изопачен. А никой от учителите не се намесил, тъй като побоят се бил случил извън района на училището, на улицата.

"Не е била пребита. Карали са се, псували са и са отправяли разни реплики, но това се е случило в извънучебно време. Запознати сме със случая и сме взели мерки. Психолог работи с децата", заяви Петкова.

Въпреки това от училището не отричат, че през годините родителите на пострадалото момиче са подавали сигнали за агресия срещу тяхната дъщеря от страна на други ученици. С тях било разговаряно многократно от страна както на директора, така и на училищния психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase