Снимка: Pixabay

В Плевен ще бъде обявена продажбата на плувен комплекс в Източната индустриална зона, реши днес Общинският съвет /ОбС/, съобщиха от съвета.

Още по темата

Съоръжението е на площ от 5468 кв. м и за него ще бъде търсен собственик чрез публичен търг с тайно наддаване, с предварително представяне на предложенията от участниците в общинската администрация. Съветниците са определили първоначална цена за обекта от 395 000 лв. /без ДДС/, като трябва да се внесе депозит за участие в търга 10 на сто от цената, пише БТА.

През 2006 г. имотът е обявен за публична общинска собственост, за да бъде отдаден на концесия, но кандидати не са се явили. От 2014 г. комплексът е обявен за частна общинска собственост, но към него също не е имало интерес от бизнеса.

Днешното предложение за продажба е във връзка със заявен интерес от страна на купувач. По този повод е изготвена пазарна оценка, която възлиза на 392 440 лв. /без ДДС/, в т.ч. стойност на земята - 117 620 лева.

Направената експертна оценка от независим оценител е показала, че състоянието на обекта е лошо. Покритият басейн е неизползваем от години, а двата открити басейна са ползвани последно през лятото на 2010 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase