Снимка: БулФото

Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха на 13 август пожар в близост до АМ "Струма" край Дупница, съобщиха от пътната агенция, цитирани от БТА.

Пожарът там продължава да тлее, а властите оставиха частичното бедствено положение за част от територията на община Дупница до 00:00 часа тази вечер. Магистралата продължава да бъде затворена от пътен възел Дупница до пътен възел Бобошево.

Още по темата

Предстои на надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището, днес да бъде направен обстоен оглед от екип от специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери.

Първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали преминаването по съоръжението остава ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще е необходимо да се предприемат за безопасното преминаване по моста в района на пожара.

След като е ясно какви мерки трябва да се изпълнят и има количествено-стойностна сметка АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase