Снимка: Facebook

Една касова бележка, от която е видно, че в заведение в Албена минералната вода струва 11 лева, разбуни социалните мрежи. Даже се превърна в нещо като основно доказателство защо няма туристи по българското Черноморие, наред с високите цени за шезлонги. 

Оказа се, че потърпевш в цялата ситуация е бил певецът Васил Чергов.

"С моя екип знаем какво сме поръчали и си правим много бързо сметка кой какво е ял и пил. И ми направи впечатление, че е доста висока сметката. И се загледах в цената на водата. В касовата бележка пишеше 11 лева. Направи ми впечатление, че и пърленката струваше 9,50 лева", обясни Чергов пред Нова.

Певецът допълни, че преди да си поръчат, той и неговата компания са разгледали менюто и си поръчали храна, която не е във висок ценови диапазон.

Собственикът, който всъщност не е нарушил закона, има свое обяснение за високите цени. Той се ядосал на туристи, които заемали масите му и поръчвали само пица и вода. Затова решил да ги "закове" нагоре в менюто.

След като случаят набра популярност и цените в заведението се "кротнаха" и вече са други.

Маргита Тодорова – директор на "Маркетинг и реклама" към КК "Албена" се извини на клиента за грешката, която е допуснал техния партньор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase