Кадър: Bulgaria ON AIR

Сигнали от туристи за лоша хигиена и некачествена храна по програма "all inclusive" предизвика обща проверка на няколко институции в затворен комплекс край морето, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев.

В началото на проверката беше открито нарушение - санитарните помещения в един от хотелите в затворения комплекс не отговарят на задължителните изискванията за хора с увреждания.

Туристите се оплакваха най-вече от недостатъчно количество на храната, включена в"all inclusive".

От хотела пък отговарят, че гостите им консумират огромни количества и дори се презапасяват, а някои се опитват и да изнасят.

От Агенцията по храните се натъкнаха на лоша хигиена в кухните, където се приготвя храната и старо оборудване, съобщи Bulgaria ON AIR. Инспекторите от здравната инспекция взеха повторна проба от водата в басейна.

От Комисията за защита на потребителите взеха проби от алкохола, който се предлага на открития бар. Ако не бъдат отстранени всички констатирани нередности при проверката, хотелът може да загуби една от четирите си звезди.

Най-фрапиращите нарушенияq констатирани досега при проверките по моретоq са при обекти, които извършват туристическа дейност без необходимата категоризация.

Вижте репортажа на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase