Кадър: Нова

100 000 евро струва най-скъпата ябълка в света, която расте в пловдивското село Трилистник.  Тя ще стане притежание на една единствена жена.

Плодът зрее в овощната градина на Красимир Кумчев, който отглежда 700 декара ябълки. Голяма част от тях произвежда за консумация, а друга за бутикови подаръци.

Легендата за Афродита е вдъхновила идеята за „златната ябълка”.

„От митологията се знае, че когато е подхвърлена ябълката, трите богини Атина, Хера и Афродита започват борба за нея, защото всяка една от тях е смятала, че е най-хубава. В крайна сметка тя се оказва в ръцете на Афродита. И в момента всъщност тази ябълка е предназначена за земната Афродита”, заяви Красимир Кумчев пред Нова.

Докато зрее на дървото, плодът ще бъде облепен със специални стикери. След това ще бъде изрисуван от слънцето по специална технология. После със златни букви върху ябълката ще бъде инкрустиран надпис.

„Ще бъде изписан ръкописно на гръцки език и ще пише „За най-хубавата!”, обяснява Кумчев.

След това ябълката ще бъде положена в специална златна поставка, наподобяваща яйце на „Фаберже”.

„Ще бъде изработено от един килограм и половина чисто злато. Формата я виждате. Уникално бижу, напълно наподобяващо на „Фаберже”. Уникална разработка на майстори от България. 18-каратово злато и всъщност самата стойност на златото е около 65-67 хиляди евро”, обяснява Кумчев.

Според фермера такава ябълка досега никога не е била произвеждана. Вкусът на ябълката ще е сладко-кисел. Производителят твърди, че за растежа й не е използвал торове и препарати.

Златната ябълка ще узрее през септември. Тогава съвременният Парис ще може да зарадва срещу 100 000 евро своята любима Афродита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase