Снимка: БТА

Чия е отговорността – този въпрос възникна, след като ограда на бивше военно поделение се срути в Хасково и уби един човек.

Жертвата се е движела по тротоара край падналото съоръжение в момента на рухването му. Според свидетели най-вероятната причина за трагедията е силният вятър. През годините неведнъж са ставали подобни инциденти.

Съседите споделят, че само за последните 5 години оградата е падала поне 3 пъти.

Още по темата

„Инцидентът стана малко след 18:30 ч. Имаше силен вятър. Чух много силен удар. Помислих, че става въпрос за катастрофа. Имаше прахова завеса. Няколко метра по-нататък видях какво всъщност се е случило. С просто око може да се види, че оградата е опасна, тъй като е подкопана от влага”, каза пред Нова тв свидетел на инцидента.

От пресцентъра на Община Хасково заявиха, че през годините многократно са изпращали писма до Министерството на отбраната, за да сигнализират за опасната стена.

В петък от министерството публикуваха прессъобщение, в което заявиха, че дни преди инцидента са започнали процедура по бракуването на бившето военно отделение.

Община Хасково ще е готова в началото на следващата седмица да преодстави цялата налична информация, свързана с оградата на ул. "Ком" в областния център, която вчера рухна и уби човек. Това съобщи пред БТА зам.-кметът на общината Велин Балкански.

По време на буря със силни пориви на вятър към 18,30 часа привечер тухлената стена, част от бивша казарма, се срути върху случаен 57-годишен минувач, който загина на място. Междувременно Военно-окръжна прокуратура - Пловдив пое разследването, уточниха от ОД на МВР - Хасково.

По случая с опасната ограда е водена кореспонденция с Министерството на отбраната, чиято собственост е обектът. Има писма до ведомството, които са подкрепени включително със снимков материал, допълни зам.-кметът Балкански. По негови думи общината също така многократно е обезопасявала и предупреждавала пешеходците в района с предпазни ленти, но те били премахвани от недобросъвестни минувачи.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase