В бургаската болница врати отвори семейна стая за родители на недоносени деца. В нея те могат да бъдат заедно повече време. Стаята е създадена изцяло с помощта на дарители, предава Bulgaria ON AIR.

Понякога минават месеци, преди недоносените бебета да напуснат болницата, а родителите им могат да ги виждат за малко, често зад стъклените прегради на отделението.

От днес в болницата вече има стая, където те могат да ги гушкат. Само за пет месеца стаята е напълно преобразена.

Иновативните грижи за недоносени деца по света включват присъствието на родителя, колкото е възможно по-дълго време Стаята става факт благодарение на Фондация "Нашите недоносени деца" и дарители.

Средствата са събрани и от продажбата на календари с недоносени бебета, които отделението по неонатология прави от няколко години. медиците твърдят, че контактът на майка с бебе се отразява на по-бързото възстановяване на органите и системите на преждевременно родените бебета.

От началото на годината на отделението са дарени и четири кувьоза. Покупка на линейка с оборудване за новородени - това е следващата благотворителна кауза, за която се събират средства, предаде Стиляна Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase