Снимка: архив, БулФото

Установена е самоличността на загиналите при пожара в Центъра за психично здраве в Пловдив.

Тримата загинали са страдали от параноидна шизофрения, единият е бил скитник. Те са били принудително настанени в центъра.

Още по темата
Двама от тях са родени през 1961 г., а третият - през 1967 г., като ДНК анализ ще помогне за идентифицирането, тъй като телата са силно обгорели, съобщи пред журналисти окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По случая е образувано досъдебно производство за умишлено причиняване на пожар и при непредпазливост, като е допусната смъртта на трима души, предаде БТА.

Огънят е възникнал в стаята, в която са били настанени тримата мъже, като се разразил много бързо. След полунощ дежурният лекар забелязал дим в коридора на отделението със специален достъп и от там са евакуирани 20 пациенти от съседни стаи. Фелдшерът е направил всичко възможно за извеждането на хората, той също е пострадал и е настанен с обгазяване в болница.

Иззети са записите от видеонаблюдението в ЦПЗ-Пловдив. Тепърва назначената пожаротехническа експертиза ще изяснява как е възникнал пожарът, като е изключена неизрядност на електрическата инсталация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase