Асфалтиране в зимни условия стана повод за напрежение във Велинград. Хората изразиха притесненията си, че се полага асфалт при минусови температури и при липсата на контрол от страна на общината.

От фирмата изпълнител поясниха, че случая не е прецедент и по никакъв начин няма да повлияе на работата им.

Според хората в курорта по този начин се усвояват европейски средства, без необходимия контрол, предава Bulgaria ON AIR.

От общината във Велинград категорично отхвърлиха обвинението за липсата на контрол. Асфалтирането на улица "Георги Кирков" е част от изпълнението на мащабния проект свързан с обновяване на централната част на града, кооперативния пазар и 3 знакови улици в квартал "Каменица" с обща стойност малко над 4 800 000 лева.

Изпълнител на дейностите по изграждане на тротоари, бордюри и полагането на асфалт е фирма "ИСА 2000".

Дружеството е изпълнител на множество проекти, сред които ремонти на автомагистрала "Тракия", пътят Пловдив - Асеновград и дефилето за Велинград.

От фирмата заявиха, че всички изисквания за полагането на асфалт са спазени и не се притесняват от проверки.

Управителят на "ИСА 2000" Юлиан Инджов заключи, че асфалтирането е започнало, след приключване на дейностите по подмяната на водопровода в участъка. През утрешния ден ще бъде положен и първият асфалтов слой и по третата улица включена в проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase