Снимка: Архив, Булфото

38-годишният Мирослав от село Камено поле край Враца е мъжът, премазал 13-годишния си брат с трактор. Полицията потвърди, че е бил пиян по време на инцидента.

Първоначалната версия на властите посочи като заподозрян 21-годишния Димитър, който също е брат на загиналото момче. В хора на разследването, обаче, и след проведените разпити с очевидци на трагедията, станало ясно, че в злополучната вечер 38-годишният Мирослав се качва на "Болгар"-а минути преди полунощ. Целта му била си отмъсти на свой опонент от кръчмата в ромската махала.

Още по темата

Спорът възникнал за това каква музика да се слуша в кръчмата. Мирослав се черпил с четиримата си братя и компания, но се сдърпал с хора от съседната маса. Препирнята прераснала в размяна на юмрюци и братята бързо избягали.

Мирослав се качил на селскостопанската машина и подкарал към заведението. В тъмното, обаче, вместо да улучи някои от опонентите си, премазал собствения си брат. Момчето било затиснато между трактора и дърво. Мирослав съборил с тежката машина и коловете на телената ограда на стар парк.

Очевидци веднага подали сигнал до спешна помощ, но екипът само констатирал смъртта на 13-годишния Явор.

Мирослав, от друга страна, се опитал да прикрие следите от гумите в тъмното и ги измил от кръвта на момчето. До дървото, обаче, още стояли маратонките на загиналия, които били забелязани от полицията.

Мирослав бил познат в селото като човек, който има лошо пиянство. Ставал агресивен и налитал на бой. Мъжът е задържан в ареста, а по случая е образувано досъдебно произвоство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase