Архив: Булфото

Цените на шезлонгите и чадърите по варненските плажове няма да се увеличават това лято. И тази година те са като миналата - между 2 и 20 лева.

За гостите на най-големите хотели край Варна плажните принадлежности са безплатни и са част от ол инклузив пакета, предава БНТ.

Най-ниски са цените на плаж "Кабакум - Север" край Варна, където за шезлонг и чадър се плаща по 2 лева. На съседните "Кабакум - Централен" и "Русалка", цените са по 2-3 лева по-високи.

Най-високи и тази година остават цените на плаж "Светите Константин и Елена - Север", където чадърът струва 20 лева, а шезлонгът - 10. В съседния до него плаж те се предлагат на три пъти по-ниска цена.

Цената на сянката на градските плажове остава непроменена тази година - чадър и шезлонг струват по 5 лева. За някои туристи цената е висока и те предпочитат свободната зона.

По 10 лева за плажни принадлежности плащат летовниците на плажа в курорта "Златни пясъци". Стриктно се спазват изискванията каква част от плажната ивица да бъде платена, защото проверки се извършват всяка седмица, казват спасителите на плажовете край Варна.

Още за икономика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase