Снимка: Кадър, Нова тв

Патрул на "Общинска полиция" удря автомобил отзад, а наказанието ... е за ударените. Случаят е от 17 февруари, а в инцидента са забъркани трима студенти.

Иван, Йордан и Виктор се сблъскват с несправедливостта на 17 февруари. Тогава се случва въпросният инцидент. "Пътната обстановка беше заснежена, заледена и не беше опесъчено.  Нямаше маркировка на пътя. Полицаите не караха с нужната дистанция и не можаха да намалят", описва спомените си шофьорът на ударената кола.

Участниците в пътния инцидент викат КАТ. Пристигналите служители обаче разговарят само с колегите си от "Общинска полиция" и почти не дават дума на трите момчета в ударената кола, разказаха момчетата пред Нова тв.

"Правилникът за движение по пътищата казва, че който удря автомобила отзад е виновен, защото е карал с несъобразена дистанция",  обяснява шофьорът на колата.

По думите на момчетата, до последно служителите на КАТ не са искали изобщо да се подписва акт, защото според думите им пред студентите нямало виновни по случая. Накрая им дават документ, който младежите трябва да подпишат - акт.

"Чувствам се безпомощен и без права. Но не смятам, че трябва да си мълчим и да позволяваме да бъдем тъпкани", казва Иван, който седял зад волана в момента на катастрофата.
 
Той не крие, че изхода от тази ситуация може да повлияе на решението му дали да остане в България или да замине да живее в чужбина.
 
От полицията отказват да коментират случая. СДВР извършва разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase