Снимка: Visualhunt

32-годишният В. Ангелов получи 17-годишна присъда за зверско убийство на новороденото си дете. По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана съдът е признал за виновен подсъдимия за извършеното от него престъпление, потвърдиха от Софийската апелативна прокуратура – София.

Подсъдимият живеел на съпружески начала от 2009 г. със С.Ц., първо в Долни Цибър, а след това в Игнатово, област Монтана. От съжителството те имат две деца – на 7 и 4 години. През пролетта на 2015 г. жената разбрала, че е бременна.

С мъжа си пред никого не признали истината за промените във външния й вид. Обяснявали, че получила бъбречни проблеми.

Вечерта на 22.07.2015 г. Ангелов се прибрал в къщи и заварил жена си да ражда. Бебето се появило на бял свят живо, изплакало и мърдало крайниците си.

Бащата изхвърлил пъпната връв, след което изнесъл новороденото момиченце в двора, където го увил в дреха и го притиснал в областта на шията, докато го умъртви. След това В. Ангелов пуснал трупчето във външната тоалетна.

Когато се върнал в къщата, той заварил жена си да лежи на пода в неконтактно състояние. Залял я с вода, опитал се да й помогне, след което потърсил медицинска помощ на телефон за спешни случаи 112.

С.Ц. била приета в МБАЛ – Лом, където състоянието й било стабилизирано. При извършения по-късно преглед, лекарите установили признаци на скорошно раждане.

От заключението на съдебномедицинска експертиза на трупчето на новороденото, е установено, че детето се е родило доносено и жизнеспособно, без външни и вътрешни аномалии.

За извършеното от Ангелов престъпление съдът му е наложил наказание от 17 години "лишаване от свобода", което да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase