Кирил Ананиев. Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Към момента 9 са жертвите при тежката катастрофа край село Микре, съобщи за "Фокус"  министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Още по темата
"Аз вече съм на мястото. Всяка минута се променят нещата. Всичко, което е било необходимо, е осигурено за оказване на първа помощ", посочи здравният министър.

Той посочи, че пострадалите са подготвени за последващо лечение, "но въпросът е, че катастрофата е много тежка и са отнети много човешки животи".

Както Dnes.bg съобщи, четири реаномобилa от ВМА и болница Лозенец са изпратени към мястото на тежката катастрофа край с. Микре по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Осигурени са и допълнителни консумативи за болницата в Ловеч, където са настанени пострадалите.

В момента се извършват прегледи на ранените и болниците от Плевен, София и Велико Търново имат готовност да ги приемат при необходимост.

От прессъобщение на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта става ясно, че загиналите са от Перник. Заради трагедията от съюза отменят насрочения за 20 ноември протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase