Снимка: архив, Булфото

Защитата на майката на Николай Димов, която е коституирана като частен обвинител в процеса срещу Анита Мейзер, поиска максималното наказание от 5 години за смърт по непредпазливост, за разлика от държавното обвинение, което поиска 4-годишно наказание за 52-годишната миска.

Още по темата
Съдебно-медицинската експертиза по случая са изготвили експерти от Плевен, тъй като варненските им колеги са си направили отвод заради оказан натиск. Близките на Николай обаче не приемат напълно заключенията й, тъй като, според тях, те не са видели дори трупа, а са изтовили мнението си само по предоставените им документи.

Според частните обвинители квалификацията "смърт по непредпазливост" е удобна в случая, но имало много разминавания и неточности в обясненията на Мейзер, които квалифицираха дори като абсурдни. Според адвокат Иван Томов през 2011-а г. Анита е инсценирала собственото си отвличане, за да провери любовта на съпруга си. Тя пък твърди, че след връщането му от САЩ го издържала напълно и пръснала 2000 долара за стероиди и хормон на растежа.

Според нейните показания за фаталния ден, съпругът се изкъпал, облякъл се и се подготвил за въпросните снимки, лягайки на масажната маса. Тя вързала ръцете, краката и врата му с т.нар. "свински опашки". Отишла в съседната стая, без да види, че той се задушава. Върнала се и видяла, че има проблеми, но не успяла да го освободи от смъртоносната бримка. Излязла, за да отиде до близкия магазин, но той бил затворен, след което отишла до съседния и когато се върнала, той вече бил в безпомощно състояние. Тогава го набила.

"След като се върнала от магазина, се ядосала и набила трупа, защото се е случило в апартамента й – това е любовта на живота й", с ирония обясни ситуацията адвокат Томов, предаде "24 часа".

Той твърди, че тя е опитала да си замаже следите, като отива до магазин с охранителни камери, а после е изхвърлила свинските опашки и сака, в които опитала да натика трупа на мъжа си.

Подсъдимата Мейзер има четирима адвокати, които също ще изнесат своите пледоарии. Възможно е присъдата да се чете късно днес или утре сутринта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase