Снимка: Булфото

Общ преглед
Градинката до Кукления театър във Варна в центъра на града продължава да чака обещаното миналата година облагородяване, сигнализира "Булфото".

През март 2016-та кметът Иван Портних заяви, че до края на годината прилежащото пространство около театъра трябва да бъде изцяло освежено и подновено, така че да кореспондира с пешеходния ринг на града. Тогава градоначалникът обяви, че след проведен конкурс има избран проект за новата визия на мястото.

"Кукленият театър е мястото, което възпитава младата публика на нашия фестивален град", обяви през март миналата година кметът.

Към днешна дата пространството около театъра съвсем не е обновено и облагородено. На много места има изпочупени плочи. Драсканиците със спрейове "красят" немалка част от пространството. Такива има дори върху скулптурата "Знаме на мира".

Впечатления правят прогнили кошчета за отпадъци и пейки, които не са в добро състояние. Част от пространството, което може да бъде приспособено като място за игра и освежено с цветя и зеленина, сякаш е оставено да пустее без полезно приложение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар