Архив: Булфото

Старият град на Несебър е сред шестте обекта, които са подбрани от Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО и "Нешънъл Джиографик" за участие в проект, чиято цел е чрез създаването на модерна уеб платформа да привлича  туристи в Европа от Китай, Северна и Южна Америка, съобщиха от общината. 

Другите исторически ценности, освен българския град, които ще бъдат включени, са: храмът на Асклепий в Епидавър, археологическите останки в Олимп, Гърция, старият град на о. Хвар в Хърватия, археологическия ансамбъл Тарасо в Тарагона, Испания и римският акведукт Пон-дю-Гар, Франция.

Проектът, в който са обхванати тези шест обекта, се изпълнява от Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО, с финансовата подкрепа на Европейската комисия и в партньорство с "Нешънъл Джиографик".

В новосъздадена интернет страница ще бъдат представени тематични маршрути, включващи специално подбраните обекти от списъка на културното наследство на ЮНЕСКО с цел тяхното популяризиране в нова, по-различна перспектива.

Проектът ще фокусира вниманието на туристите върху четири теми: "Древна Европа"/Ancient Europe/, "Кралска Европа"/Royal Europe/, "Романтична Европа" /Romantic Europe/ и "Европа под земята" /Underground Europe/.

Старият Несебър със своите богати археологически останки е представен в раздел "Древна Европа".

За улеснение на потребителите уеб платформата ще бъде лесно достъпна и от мобилни устройства. Очаква се тя да бъде активна през ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase