Архив: Булфото

Жителите на Клисура излязоха на протест срещу 64%-но увеличение на цената на водата в населеното място, каза кметът Генка Тодорова. Днес жителите са изразили недоволството си за втори път.

"Първият ни протест беше след публикувано интервю с директора на ВиК-Пловдив в във в. "Дума" на 17-ти май. Тогава разбрахме, че комисия е заседавала при закрити врата и е взела решение да бъде увеличена цената на водата с между 18% и 55% в 18-те общини на област Пловдив. Тогава отреагирахме и направихме протестен митинг пред кметството.

Още по темата

Единият от въпросите, които поставихме, беше за цената на водата и той беше сведен до знанието на директора на ВиК-Пловдив. Въпреки това се оказа, че цената на водата е увеличена, а заповедта за това увеличение дойде с голямо закъснение при нас", обясни Тодорова.

Тя посочи, че хората са почувствали по-високата цена на водата, плащайки сметките си за юли.

"Всеки ден идваха хора и казваха да предприема мерки срещу случващото се. Жителите искат въведената цена да се преразгледа, защото няма видими причини за нейното увеличаване", коментира кметът на Клисура и уточни, че преди 1 юли цената на водата е била 0,91 лв. за кубичен метър, като след първи юли е станала 1,43 лв.

"За един пенсионер, каквото е масово населението на Клисура, това е непосилно. Над 60% от старите хора взимат пенсия до 200 лева", подчерта кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase