Снимка: Reuters

Младежи забравиха чанта с 6 000 евро на пейка до бензиностанция близо до магистрала "Тракия". Криминалисти от полицията в Септември ги издираха и им върнаха парите.

Момчето и момичето се прибирали в България след като поработили известно време в чужбина.

На 23 юли те пътували с лека кола към родните си места - велинградското село Драгиново и Пловдив. Решили да спрат при бензиностанцията в района на магистралата. Починали си, освежили си и си тръгнали. Но чантата им останала на една от пейките между бензиностанцията и заведение за хранене, съобщи "Дарик".

Малко по-късно двама полицаи от управлението в Септември извършили рутинен оглед на района. Тогава били информирани от управителя на заведението, че има забравена кожена чанта.

Полицаите внимателно проверили съдържанието. Оказало се, че вътре има лични вещи и принадлежности, както и солидна сума пари. Банкнотите били преброени и станало ясно, че общата сума е 6000 евро.

Тъй като в чантата не били открити документи за самоличност, незабавно били прегледани записите от охранителните камери в периметъра. Установен бил автомобилът, с който пътували момчето и момичето.

Междувременно собствениците на багажа, установявайки лисата му, притеснени подали сигнал на телефон 112. Така не след дълго криминалистите предали парите на младите хора и те спокойно се прибрали по родните си места, където да прекарат лятната си отпуска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase