Снимка: архив, Булфото

Протестните действия за по-високо заплащане на служителите в МВР ще продължат и след митинга на 5 юли 2017 г. в София, припомнят от СФСМВР (Синдикалната федерация на служителите в МВР).

Още по темата
Започва серия от регионални протести, като началото ще бъде поставено в София на 18 юли 2017 г. в 18:30 часа пред храма "Св. Седмочисленици". Ще последват регионални протести във Варна - на 20 юли 2017 г., в Добрич - на 25 юли 2017 г., и в Гоце Делчев - на 27 юли 2017 г. Протестите ще продължат в Бургас, Благоевград, Перник и други градове.

Действията са организирани от регионалните структури на СФСМВР и в тях ще участват и членове на други синдикални организации в МВР.

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в МВР, в която членуват над 7 500 служители  – както държавни служители, така и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР на територията на цялата страна. Основана е през февруари 2009 година, непосредствено след спонтанните протести на служители в МВР от края на 2008 година. 

Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на социално-икономическите и трудови интереси и права на членовете си в сферата на труда, трудовата заетост, трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасността, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация при спазване Конституцията на Република България, действащото национално и европейско законодателство, конвенциите на Международната организация на труда и други международни споразумения, по които Република България е страна, както и на разпоредбите на Устава на СФСМВР.

СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната, настояват организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase