Снимка: архив, Bulphoto

Катафалка на общинското предприятие "Гробищни паркове – Гоце Делчев внезапно напуска траурна процесия и отива да зарежда бензин на близката бензиностанция. Опечалените роднини на починалата 77-годишна жена чакали със запалени свещи над 15 минути пред изкопания гроб, преди да се появи катафалката с тленните останки на баба Стойна, оплака се в struma.bg синът на починалата.

Още по темата
Неприятният случай станал на 9 юли около 17 часа в село Добротино, отстоящо на 6 км от Гоце Делчев. Ковчегът с тялото на починалата бил качен в катафалката и траурната процесия тръгнала от града към гробищния парк край селото. Изведнъж катафалката с ковчега в нея се отклонила от колоната, в която имало автомобили и автобуси и спряла до колонка в близката бензиностанция, за да зареди гориво. Процесията продължила и опечалените роднини чакали над 15 минути със запалени свещи пред пресно изкопания гроб. След като катафалката се появила погребението, все пак било извършено.

"Ще съдя общинската фирма "Гробищни паркове", категоричен е синът на покойната. "Катафалка с мъртвец да се отклонява от процесията и да влиза в бензиностанция, за да зарежда с гориво е прецедент, това е връх на безотговорност и безчовчност. Това е гавра с паметта на починалата ми майка."

Той допълни, че е платил общо 416 лева за погребението на общинското предприятие. "Възмутен съм и от факта, че фактурата за погребението е издадена на името на починалата ми майка, а не на този, който е поръчал подготовката му. Толкова ли им е трудно на тези хора да помислят, че един починал човек не може сам да си поръча ковчег за 90 лева, пита и пшеница за 21 лева, и забележете – превоз на покойник до гробищата за 30 лева, и отделно доставка на ковчега до дома на мъртвеца – 20 лева", коментира опечаленият син.

Оказало се даже, че шофьорът на катафалката бай Кръстьо бил забравил пшеницата и се наложило погребението да бъде забавено, докато шофьорът се върне в града и донесе пшеницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase