Кадър: Нова тв

Нападнатите от млад мъж в Несебър незрящи туристи вече са издирени. Става дума за група от словенски произход, отседнала на почивка в Св. Влас, съобщи "24 часа".

Разпитана е жената, на която 21-годишният несебърлия Тодор Николов забил юмрук в лицето. Тя е била водач на групата и най-вероятно ще бъде извършено разпознаване между нея и нападателя.

Още по темата

Разследващи разкриват, че издирването на групата е било трудно, но ключова се е оказала информацията от Летище Бургас за туристи с по-специален режим на придвижване, пристигнали през последния месец.

Биячът е арестуван за 24 часа, които изтичат тази вечер в 20,30 ч. Срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство, но най-вероятно то ще претърпи известна промяна, казаха от прокуратурата в Несебър.

Ако несебърлията бъде признат за виновен, го очаква наказание до 5 г. лишаване от свобода.

Поредният инцидент край морето стана известен отново благодарение на разпространен в медиите видеоклип. На записа се вижда как група туристи с бели бастуни пресичат ул."Месемврия" в Стария Несебър.

В същото време скъп мерцедес, който се движи зад групата, почти удря една от туристките. Това ядосва водачката на групата и тя удря по стъклото на колата.

Вбесен, шофьорът изскача и забива юмрук в лицето й пред десетки туристи.

Седем са разпитаните свидетели на инцидента, но не е ясно кой е авторът на клипа. Видеото не е предадено в полицията. До днес не е имало и заявителски материал от потърпевшите, уточниха от полицията.

След разпространението на клипа полицията в Несебър издири и задържа бияча Тодор Николов. По-късно днес прокуратурата ще поиска мярка за задържане на обвиняемия. Все още обаче не се знае дали това ще е възможно най-тежката - арест за 72 часа или парична гаранция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase