Снимка: архив, Булфото

За 15 години работа в бизнеса, никой не е повдигал обвинение срещу аптеки "Марешки". Действията на прокуратурата са размахване на пръст да бъдем по-кротки от партия "Воля", защото не сме удобни. Политически и икономически картел работят заедно, за да ни попречат да покажем, че политиката може да е и в интерес на хората. Това посочи Кръстина Таскова от ПП "Воля" в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според нея разследването на прокуратурата е насочено към хората, които се изправят срещу системата.

"Прокуратурата е използвана за защита на лични интереси. Това е най-големият въпрос в България - "Кой използва прокуратурата?". Нашият модел на поведение не се вписва с изградения такъв на политиците, които 27 години разграбват държавата. Внасяме редица промени, поради които не сме удобни", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

Към темата се включи и Антон Вълев председател на Национална аптечна камара (НАК).

"Зад действията на прокуратурата не виждам политически почерк, а липса на държавност, която е довела до тях. Много ще се радвам, ако някога държавните органи направят съвместна проверка с медиите, за да видим реално как се извършва една такава проверка", отбеляза Вълев.

По негови думи растежът на фармацевтичния бизнес на Веселин Марешки се извършва, чрез принуждаване за съвместна работа на по-малките аптеки с веригата негови аптеки.

"Така нареченият отдел "Експанзия" на веригата аптеки "Марешки" действа като идва негов представител и предлага на аптеката или да работят заедно, или "Марешки" ще открият аптека в съседство. Така редица по-малки аптеки бяха принудени да заработят с тях", категоричен бе председателят на НАК.

Не разбирам защо държавата позволява да има монопол на който е да е пазар. Смятам, че е крайно време да се занимава с фармацевтичния бизнес, но не смятам, че ще го направи, завърши Вълев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase