Снимка: архив, Bulphoto

Руският секс гуру Митрадевенанда Свами, който чака в ареста дело за екстрадиция, обвинен в убийство на дете, днес отново се яви в Бургаския окръжен съд.

Той обжалва 40-дневния си арест, наложен му до старта на същинското дело за екстрадицията, но магистрати отново го оставиха зад решетките.

Още по темата

"Условията в затвора са ужасни, има много хлебарки, хранят ме с бяла захар", оплака се Митадевенанда, който минава и за йога.

"Щом сте духовно извистен, ще издържите условията в затвора", отвърна му съдия Катя Господинова, цитирана от 24 часа.

Пред съда 40-годишният руснак заяви, че в Русия го преследват по политически причини, тъй като бил последовател на движението Шахтра, което в превод от руски означавало оръжие.

Митрадевананда Свами се издирваше с европейска заповед за арест от Русия заради убито на 16 юни м.г. малолетно момче. Гуруто се разследва и за търговия с женска плът и мъчения над деца.

Според разследващи сектата му Каула Дхарма събирала млади, предимно самотни жени, които Митрадевананда превръщал в свои секс робини. Той снимал порнофилми с тях, които разпространявал в интернет. Отделно пласирал момичета в САЩ и Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase