Снимка: архив, Булфото

Заради пожар в Завода за преработка на отпадъци в село Шишманци е задимен участък от магистрала "Тракия" в района на 150-ти километър, съобщиха от МВР в Пловдив.

От полицията предупреждават шофьорите да бъдат внимателни. Сигналът за пожара е подаден на телефон на областната служба по противопожарна охрана около 6:30 часа.

По първоначална информация огънят е възникнал в цех за складиране на пластмаси. На мястото са седем екипа на пожарната, "Пътна полиция" регулира движението както на магистралата, така и на останалите пътища около завода.

Към пожара пътува и мобилна станция за измерване на качеството на въздуха, тъй като има опасност от замърсяване от токсичния дим.

Също така стана ясно, че е ограничено движението в аварийната и интензивната лента от км 22-ри до км 23-ти на АМ "Тракия", в посока София, поради ремонтни дейности.

По информация на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ), трафикът се осъществява в изпреварващата лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, препоръчват от АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase