Снимка: flickr

Нови цени, нови услуги, по-чиста вода и добро обслужване. Това са само част от екстрите, които родните хотели и ресторанти по морето ще предложат тази година на гостите си.

Освен това обаче ще има и засилено полицейско присъствие, както и строг контрол в заведенията.

Нови, по-ниски цени ще радват туристите на плажа тази година. Оказа се, че като цяло новите наематели и концесионери са обявили по-тънки тарифи на плажните принадлежности, но въпреки това има и места, където те са увеличени.

Например туристите, които тази година ще плажуват в Бургас, трябва да броят по 5 лева за чадър и 7 лева за шезлонг. До миналото лято ивицата се стопанисваше от община Бургас, която осигуряваше безплатни чадъри.

От тази година наемател на плажа е "Булгариен директ райзен". Намаление на цените на плажните услуги има на плаж "Обзор - юг".

Новият концесионер "Еспи Агро" спечели търга с атрактивни предложения за цена от 3 лв. за чадър и 3 лв. шезлонг, при досегашни цени от 6 лв. за всяка от двете екстри. На култовия плаж "Младост ММЦ" в Приморско сянката ще струва 5 лева и още толкова шезлонгът.

С тези цени, предложени от "Приморско клуб", фирмата спечели концесията и ще стопанисва площта през следващите 20 години.

На екзотичния плаж на къмпинг "Оазис" в община Царево двете екстри струват по 6 лв., а ивицата се стопанисва от "Оазис бийч" ООД.

С най-високи цени по Южното Черноморие са двата плажа в Слънчев бряг. Централната и южната ивица запазват миналогодишните цени от 10 лв. За чадър и още толкова за шезлонг. С 2 лв. по-евтино ще е на Северния плаж в курорта, където новият концесионер "Булимпекс" спечели търга с цени от 8 лв. за всяка от двете екстри.

С 2 лв. поевтинява и сянката на Южния плаж Несебър, където до миналата година туристите плащаха по 10 лв. Толкова ще струват двете екстри и на ивиците в Свети Влас. С левче по-евтино е на плаж "Дюни – юг".

Без промяна остават цените на ивиците в Равда, Поморие - Север, Китен - юг, където сянката ще струва 6 лв. В Сарафово, на "Каваците - Юг", "Смокините" и на къмпинг "Градина" туристите ще плащат 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг.

Толкова ще струва шезлонгът и сянката още на плажовете "Стамапуло" до бившата резиденция "Перла", Аркутино, Лозенец и Арапя, централният в Царево, северният в Ахтопол и Бутамята.

Във Варненско непроменени остават цените от "Бриз" през "Буните", "Офицерския", "Рибарския", "Централен" и "Южен", като чадър и шезлонг струват по 5 лева и няма тенденции за повишаването им.

По цялото протежение на плажа на Златни пясъци цената на шезлонг и чадър си остава по 8 лева, както и в минали години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase