Общ преглед

Обстановката на ГКПП-Кулата е спокойна, задръствания в момента няма, обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев след инспекция, която направи днес на граничния пункт.

По време на проверката са били обсъдени мерките за разрешаване на проблемите със задръстванията и бавенето при преминаването на товарните автомобили, което стана повод за недоволство сред превозвачите и обявеното от Съюза на транспортните работници намерение да започнат от понеделник протестни действия.

Още по темата
По данни на министър Радев на това ниво проблемът със задръстванията засега е решен. Водени са разговори от областния управител и директора на ОД на МВР, както и с представители на превозвачите да не бъде затваряно движението през граничния пункт в понеделник.

"Виждате, че опашките ги няма", каза вътрешният министър. Той е бил информиран за "тесните" места, които стават причина за задръстванията. За по-бързото преминаване вече на българския граничен пункт работи и трети кантар за тежкотоварните автомобили, съобщи министърът. "Това сме могли и го правим, подчерта Валентин Радев.

По думите му има известни проблеми на вход откъм Гърция, но ще се водят преговори с гръцката страна да не бъде бавено пропускането. "Но засега мога да кажа, че обстановката е спокойна и няма основания шофьорите да бъдат изнервени", посочи министърът.

Той подчерта, че на денонощие през ГКПП-Кулата преминават около 1700 товарни автомобили, което е доста сериозно число. Между тях има товари със специални стоки, които трябва да минат по-бързо. "Всички искат да минат по-бързо и ще направим възможното това да е така", увери министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар