Снимка: архив, Булфото

"Обединени патриоти" представиха част от водачите на листи за парламентарните избори. Валери Симеонов ще води листата на коалицията в Бургас и в 23 МИР София, Красимир Каракачанов - в Плевен, а Волен Сидеров - в 25 МИР София, съобщиха лидерите на партиите от коалицията.  

Председателят на "Атака" Волен Сидеров каза, че все още обмисля дали да се яви на изборите. "Не се шегувам, имах такива колебания", уточни той.

"В разговор с колегите имаше настояване да не се отказвам в момента, защото може би ще се отрази зле на самото гласуване на последователите на "Атака", добави Сидеров.

Относно лидерската битка в 25 МИР София той коментира, че ще бъде голямо предизвикателство. Сидеров изрази надежда това да бъде територия на политическа битка, а не на размяна на квалификации, обвинения и махленски нападки.

Една част от досегашните депутати отново са водачи в районите, от които са били избрани, обясни председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Например, Валентин Касабов е начело на листата във Варна, Славчо Атанасов - в Пловдив град, Станислав Станилов - в Пазарджик.

"Трите партии са равни в коалицията и имат равни позиции в листите", коментира той.

В някои от районите предстои областните структури да гласуват водачите, каза лидерът на ВМРО. Той посочи, че "Обединените патриоти" ще се борят да бъдат първа или втора политическа сила.

"Ще докажем, че се борим не за третото място, което всички ни дават, а за едно от първите две", заяви Каракачанов.

"Залагаме на хората в листите и на активна предизборна кампания, ще покажем, че има алтернатива", добави той.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък обяви, че след изборите са отворени за разговори с всички, по думите му, "български" партии и изключи каквото и да било сътрудничество с ДПС и ДОСТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase